En dat is 1

Mensen, geloof het of niet maar na een week lente-achtig weer, scoorde de zaterdag van de eerste toertocht van 2017 in de aanloop daar naartoe volgens Weeronline een 2, een 5, weer een 2 en uiteindelijk een 4.

Maar het moest doorgaan vanwege een speciale reden.

Ben zou namelijk in het zonnetje worden gezet. Op 22 februari is ie 50 geworden. Ben vertrouwt  zijn motorvrienden 100%. En wat kunnen we dan beter doen dan dat vertrouwen 100% beschamen. Met vrouw Esther in het complot had Ben he-le-maal NIETS in de gaten.

Eenmaal op het startpunt van de toertocht (de Mac in Barneveld) begon hem iets te dagen toen hij een pakje kreeg overhandigd.

Een nieuw 10 Wheels shirt met achterop en ondersteboven zijn naam geschreven. Ben valt namelijk best wel vaak en zo kunnen we hem ook nog herkennen als hij weer eens op de kop langs de kant van de weg ligt. 🙂

Enfin, rond 10 uur de motoren aangetrapt en via de Veluwe richting Laren voor een overheerlijke lunch. Daarna de volgende verrassing: een workshop drone vliegen.

Gaaf om te doen! Nog nagenietend werd het weer tijd om de brommers te bestijgen voor deel 2 van de toertocht. Naar het noorden door het Sallandse landschap via de Holter- en Lemelerberg richting Ommen en van daaruit richting Deventer, het huis van de President.

Na een licht alcoholische versnapering aldaar, werd koers gezet richting El Popo. In de auto van Jan Willem overigens, die hij belangeloos ter beschikking stelde om te pendelen tussen de verschillende feestlocaties. “Dat was de eerste en de laatste keer”, aldus een licht geirriteerde JW. Ton, traditiegetrouw de BOB, had namelijk niet helemaal begrepen dat een koude 2,7 liter Audi-motor eerst opgewarmd moet worden vóórdat je hem de sporen geeft. Niet leuk Ton!

Om 21.00 uur was het tijd voor een breinbreker: ontsnappen uit een Escaperoom. Voor leken: je wordt als groep in een ruimte gedropt waarna de deur zich achter je sluit. Vervolgens moet je allerlei puzzeltjes oplossen en op zoek naar aanwijzingen om de code voor de deur naar de vrijheid te bemachtigen. Dat is ons niet gelukt wat mede kwam doordat Rutger op dat moment last had van enige flatulentie. Iets wat het denkvermogen niet ten goede kwam.

Enigszins dorstig geworden na dit avontuur werd de Deventer bierbrouwer Davo met stadbiertjes met een bezoek vereerd. Daar lieten de heren zich het gerstenat goed smaken!

Tegen enen was het Deventer chapter uitgeput maar vond toch nog de energie om naar te huis te lopen. De rest van de club sliep in Voorst alwaar eerst de vetpan opgestookt werd voor het laatste avondmaal.

De volgende ochtend, veeeeeel te vroeg, alweer aan het ontbijt en de motoren in Deventer opgehaald om weer terug te keren naar de thuisbasis.

Voor de mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen. Hier staat het fotoverslag.

Ben alsnog gefeliciteerd met je vijftigste verjaardag!

Een gedachte over “En dat is 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s