Jan-Willem

Met 5 motorvrienden op een site, een gedeelde passie, mooier kun je het niet krijgen. Een ervan ben ik dus. Jan-Willem, inmiddels net als de anderen ook de 40 gepasseerd! Getrouwd met een prachtige vrouw en samen hebben we twee prachtige dochters van 4 en 6 jaar. Helemaal goed dus.

Mijn eerste motor was een Honda, een NTV een 650 cc. Klein maar fijn om het zo maar te zeggen.
Wel werd deze al snel te licht bevonden. Zeker de ritjes met zijn tweeën gaven niet het gewenste gevoel dat je bij het motorrijden moet hebben.

Daarna de overstap gemaakt naar een Honda Varadero, 1000 cc. Dat was beter. Een heerlijke motor waar je alleen maar ook samen lekker op kan rijden. Door allerlei leuke zaken thuis kwam er echter niet veel meer van rijden en dus de Varadero maar in de verkoop gezet. Al snel was deze weg en heb ik een tijd lang geen motor meer gehad. Wel bleef het kriebelen en heb ik vaak, met jaloerse blik, gekeken naar mannen en vrouwen die fijn door de bochten gingen, terwijl ik in de stationwagon reed…

Met twee zwagers nog wel weekendjes weggeweest, dan maar een motor geleend of gehuurd, dat was dan heerlijk maar toch, het gevoel van een eigen motor…. kunnen rijden wanneer je wilt, dat maakt dan toch het verschil.
Dus, avonden lang op marktplaats en andere sites zitten te zoeken. Daar bleek al snel dat het budget wat ik gesteld had en de eisen die ik had, een beetje uit elkaar lagen. Dus maar alternatieven gezocht.

Uiteindelijk is het een BMW K 1200 RS uit 2004 geworden, een ex-overheid motor (Schurger uitvoering). Door de kenners wordt het wel een “dikke witte” genoemd.
Er moest wel wat werk verzet worden (zie foto’s bij de renovatie) om er weer een burgerversie van te maken, maar uiteindelijk is dit het resultaat. (Met dank aan het BMWK forum van Bert Meijerink) Hij rijdt weer fantastisch!

Nu is de motor nog wit maar ga deze het komend najaar/winter laten spuiten. Zit nog wel te dubben over de kleur. Maar goed, heb nog even om er over na te denken.

Verder hoop ik dat we groeien als motorclub en dat enkele dromen uit mogen komen. Ik wil nog wel enkele mooie tochten in Europa maken. Maar het lijkt me ook fantastisch om wat verder weg te kijken…. Wie weet..

_IMG_2596

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s