Rechts heeft voorrang. Toch?

openingsrit 2016Een regenkans van maar liefst 90% en een 5. Zo scoorde weeronline de zaterdag van de openingsrit. Nu zijn we wel wat gewend dus werd er gewoon om 9.30 uur verzameld bij de Mac in Beuningen.

Na de gebruikelijke muffin met ei en bacon (en als toetje een mac kroket) voor sommigen van ons, werd na een ererondje over de parkeerplaats koers gezet richting stroomgebied van de Maas. Via plaatsjes als Oirlo, Lottum en Grubbenvorst werd eerst de westelijke zijde aangedaan. Geen druppel regen. Sterker nog. De zon liet zich regelmatig zien.

Ben als kenner van de streek bracht ons in Arcen bij de Alt Arce. Een geweldige lunchplek met uitzicht op de Maas en overheerlijke aspergesoep. Een aanrader. Overigens openbaarde zich tijdens de lunch de 90% regenkans aan ons. De enige bui van die dag kletterde op het dak. Hoe mooi is dat?!

Tijdens de lunch nam voorzitter Rutger het woord. Met algemene stemmen was Ton bevorderd tot 1ste monteur motor. Wat een eer!

openingsrit-2016_26484343405_o

Na de lunch de draad weer opgepakt en met de zon en de Maas aan onze linkerhand nog menig mooi weggetje gezien. Het laatste stukje richting Groesbeek en Berg en Dal weer de prachtige Zevenheuvelenweg gedaan en afgesloten bij Pannenkoekenrestaurant de Heksendans. Ben hadden we toen overigens al uitgezwaaid want die wilde Feyenoord nog gelijk zien spelen tegen Groningen maar dat wist hij toen nog niet.

Als slagroom op de cake hebben Peter, Rutger en Ton nog even de Posbank aangedaan om een paar haarspeldjes te oefenen.

Heeft er iemand nog iets geleerd vandaag? Dat dacht ik wel! Vooral Ton was weer eens aan de beurt. Hier komende leerpunten van 16 april 2016:

  • Ton’s innige band met fietsers werd bijna nog inniger toen een jongmens op een fiets in een gecombineerde windvlaag / schrikactie heftig naar links uitweek. Volgens getuigen scheelde het maar een haartje
  • Verderop tijdens de route kwam er een auto van links die niets, maar dan ook niets in de gaten had. Zonder vaart te minderen denderde hij de gelijkwaardige kruising op. Voorrijder Ton werd op 2 meter na gemist, Rutger als tweede kon door flink te remmen erger voorkomen. Een vreemde ervaring. Alles voltrekt zich ogenschijnlijk in slow motion terwijl het in werkelijkheid toch maar 2 seconden duurde.
  • Leerpuntje drie voor Ton: Als je moet uitwijken voor een obstakel dan kijk je waar je naartoe wil en NIET naar het obstakel. De paal op het weggetje waar gedraaid moest worden lonkte vriendelijk maar beslist. Ternauwernood kon een knuffel worden voorkomen.
  • En tot slot het laatste leerpunt voor Ton: Een BMW K1200LT heeft werkelijk off road eigenschappen. Met het hart in de keel (zie vorige punt) moest de draai gemaakt worden. Iets te ruim genomen en de dikke Bertha zakte flink weg in de zachte berm. Gas geven maakte het alleen maar erger. Gelukkig was daar vriend Peter die met wat duw- en trekwerk Ton weer op het rechte pad kreeg.
  • Communiceren is nog wel een dingetje bij ons. Als de regel is dat je op je achterligger wacht bij een afslag, dan is het wel handig dat je weet dat die achterligger inmiddels naar huis vertrokken is. Bas wist het niet en bleef keurig op Ben wachten die allang op de snelweg reed richting Haarlem.
  • Dan nog een leerpunt qua bittergarnituur: Wanhoop niet als de serveerster een verhaal over blikseminslag en frituur kapot vertelt. Even later komt namelijk altijd de eigenaar melden dat de boel net op tijd klaar is zodat we kunnen genieten van onze bamifrikanketjes.
  • En tot slot: Sommige verkeerslichten hebben 4 kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood. Bij donkerrood presteren sommige mensen het om alsnog door te rijden…

De ziekenboeg was deze keer gevuld met Jan Willem en gast Remko. Beiden konden er niet bij zijn. Jammer maar volgende keer beter!

In mei zijn er geen activiteiten gepland. Hoewel: Ben rijdt de Elfstedentocht. Noem dat maar geen activiteit. Succes Ben!

 

Een gedachte over “Rechts heeft voorrang. Toch?

  1. Pingback: En dan is het alweer bijna 2017 | 10 Wheels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s