Schuitje varen, theetje drinken

rondje-rotterdam_21547716480_oWe schrijven zaterdag 26 september. Bij sommigen van ons gaat om 7 uur de wekker. En dat in het weekend.

“Waarom?”, vraagt avondmens Peter zich af. Voor de herfsttocht van 10 Wheels natuurlijk!

Vertrekpunt van de route is een wegrestaurant bij De Meern, Utrecht. Maar de zwaan-kleef-aan begint op de carpoolplaats aan de A1 alwaar Rutger bij vertrek nog even een Ford Focus bestuurder diep in de ogen kijkt.
De afspraak is dat we Bas van een parkeerplaats op de A50 oppikken. De A50 Rutger. Niet de A1! Gelukkig net op tijd hersteld.

Eenmaal in De Meern, zitten onze vaste gasten Marja en Eelco al in het zonnetje, even later gevolgd door Ben met nog 2 friends van 10 Wheels, Wim en Isard.

fotos_21112115924_oDe hoofdbestemming van vandaag is het havengebied van Rotterdam en dan speciaal de 2de Maasvlakte. Velen van ons hebben dit nog nooit gezien en zijn erg onder de indruk. En nog leuke toerweggetjes ook. Maar er is meer. De lunch wordt genuttigd in de Fenix Food Factory. Ideetje van Peter. Wat een gave tent zeg. Je betaalt 15 euro, krijgt daarvoor een plank en een servetje en vervolgens scharrel je langs allerlei hippe eettentjes je hapjes en drankjes bij elkaar. Daarna met fenomenaal uitzicht op Hotel New York op een zonovergoten terras de proeverij. Wat een lunchplek. Ben, nog bedankt voor de bierdouche trouwens ;-).

Nadat we de havens van Rotterdam via slingerweggetjes achter ons hebben gelaten, zetten we koers richting Gorinchem. En dan opeens gebeurt waar iedereen beducht voor is: Via een langzame links-rechts-links-combinatie slingert de groep zich naar een leuk motorweggetje. Althans dat is de bedoeling. Een twijfelende fietser die uit dat weggetje komt, lijkt ons voorrang te geven maar besluit dan toch vóórlangs linksaf het fietspad op te rijden. Dat gaat niet passen! Voor hij het weet heeft Ton haar half onder de motor liggen. Wat een schrik!
Als een geoliede machine komt de ploeg in beweging. Marja, Bas en Peter bekommeren zich om de vrouw, het overige verkeer wordt geregeld door de rest en ook Ton krijgt de nodige bijstand.

WP_20150926_008

De mevrouw staat al snel onbeschadigd weer op de benen, Ton constateert na een rondje op de elektrische fiets dat er geen schade is en ook de dikke grijze komt ongeschonden uit de strijd. Zijn motor trouwens ook :-).

Wat blijft hangen zijn de hilarisch uitspraken van de dame in kwestie. “Ik had jullie niet gezien” (10 motoren!), “Het is hier normaal nooit zo druk”, “Ik heb twee nieuwe knieën en hoop dat ze niet kapot zijn”. Nadat naam en adres van Ton zijn meegegeven en de spiegel van de BMW weer is vastgeklikt, gaan we met een klein beetje bibbers in de benen weer op pad. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen. Het leermoment van vandaag: Verwacht het onverwachte!

Eenmaal op pad is het ritme snel weer gevonden. Via een tussenstopje in Alblasserdam eindigen we uiteindelijk in het prachtige vestingsstadje Gorinchem op de boulevard.

Het was een mooie dag! Het fotoverslag staat hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s