Fryslân boppe

417c-500x500Enthousiast geworden doordat Ton de zomervakantie er had doorgebracht, had hij het plan opgevat om een tocht in Zuid-West Friesland uit te zetten.

Over kibbelingen, muschauffeurs en zingende serveersters onder de douche lees je meer na de break.

Even zag het er naar uit dat de weergoden het bericht niet had bereikt dat Ben er vandaag niet bij was. De dag begon met regen!  Gelukkig klaarde het al snel op en zagen we mooie Hollandse luchten. Er was wel een flinke woei trouwens. Vooral te merken op de dijkweggetjes waarvan er overigens verbazend veel waren in dat gebied. Lekkerrrr!

Het eerste gedeelte ging door en langs bekende stadjes als Stavoren en Hindeloopen. De eerste stop was in Makkum. Sinds afgelopen zaterdag niet alleen meer bekend van het aardewerk maar ook van de muschauffeur. Dat is geen schrijffout voor de goede orde.
5 september 2015-25De plaatselijk vistent had de deuren openstaan waardoor een familie mussen ongehinderd de boel onveilig kon maken. Eén van de medewerkers had zich opgeworpen om met veel bombarie de mussen wel even te verjagen. De ene deur uit en de andere deur weer in. Vervolgens ontvouwde zich een fawlty towers achtig tafereel waarin met veel misbaar achter de mussen aan werd gerend en geschreeuwd teneinde ze de zaak uit te jagen. De muschauffeur hield niet op met ons van live commentaar te voorzien. Enfin… De foto’s spreken voor zich.

Na dit hilarische pauzenummer werd de route voortgezet langs bekende plaatsen als Exmorra, Tjerkwerd, Pikesyl en Koufurderigge. 🙂

Rond vier uur reden we Overijssel binnen om niet veel later op een terras te belanden in Zwartsluis. Aldaar werden we door een frisse hoogblonde serveerster opgewacht die duidelijk in haar nopjes was met ons bezoek. Nu zijn we wel wat gewend door onze uitstraling maar deze keer maakte de dame in kwestie er echt werk van. Via allerlei verbale en non-verbale signalen liet ze ons weten dat we in de smaak vielen. En wij speelden het spel natuurlijk mee ;-). Al snel deed ze ons geloven dat we met haar onder de douche konden gaan zingen. Daar werd bij vermeld dat ze tot 5 uur moest werken…. Zoals bekend zijn we allemaal trouw aan onze lieftallige partners, dus dit verzoek hebben we manmoedig naast ons neergelegd. En dat terwijl we nog wel zulke muziekliefhebbers zijn.
Overigens zou het kunnen zijn dat fictie en werkelijkheid wat door elkaar heen zijn gaan lopen daar in Zwartsluis. Het zal de betovering wel geweest zijn.

Rutger was als eerste verdwenen van het terras. Hij had ’s avonds nog een andere date en ging in de race-stand richting Deventer. De rest van het gepeupel vertrok niet lang daarna ook huiswaarts. Gast Eelco via de Veluwe weer richting de hoofdstad en Bas over de Rijksweg naar Duiven. Peter en Ton pakten nog even lekker de dijk tussen Hattem en Deventer. En zo eindigde de tweede zomertocht van dit jaar.

Beeldmateriaal van deze prachtig dag staat hier.

Een gedachte over “Fryslân boppe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s