Vreemd gegaan

20487797492_ae603d4449_zVanmiddag was het dan zover: een speeddate met de K 1600 GTL Exclusive. Natuurlijk een spannend moment want hoe hou je deze 160 PK sterke dame met een waarde van een kleine 30K in toom?

Omdat Ton en ik aansluitend een afspraak hadden, was het plan om samen te rijden met een van de eigen motoren. Maar bij Simako bleek ook een “gewone” K 1600 GT onbesproken klaar te staan. Over het aanbod van de dealer om beide motoren voor de rest van de middag mee te nemen twijfelden we geen moment: super!

Jochem, toch nooit zo’n fanatieke meerijder, was zichtbaar onder de indruk van de bijrijderszetel met armleuningen. Dat leek hem wel wat.

Na een korte instructie over regenprogramma’s en sportstanden ging de rit van start. De super sensitieve gashendel was Ton nog voor het bereiken van de openbare weg al de baas. Met gefronste wenkbrauwen zag de verkoper hoe Ton wat stuntelig de berm in stuurde. “Het gas bleef hangen”………….. Natuurlijk Ton, dat heb je bij die machines.
Eerst maar even de snelweg op richting Epe. De GT flink de sporen gegeven en en wat een power zeg! Even ontdekken hoe alles werkt en vooral wat toch echt geen verbetering is. Zo is er een priegelknopje beschikbaar om richting aan te geven. Ik mis al snel mijn oude grote flappers. Via Nunspeet even naar Harderwijk een visje happen.

Tussendoor wisselen we van motor. Bij contactloos rijden heb je de sleutel gewoon in je zak. Binnen een straal van een paar meter kun je hem gewoon starten, maar als je dan van motor wisselt ….. Nou dat ging 2x bijna mis. Via Uddel weer richting Apeldoorn. En na een heerlijke rit van ruim 2 uur kwamen we weer veilig aan.

Ton, natuurlijk geïnteresseerd in de inruilwaarde van zijn LT gaat het gesprek met de verkoper nog even aan. Wie weet zien we hem binnenkort rijden op zo’n mooie GTL, maar dan wel met een ouderwets gaskabeltje eraan. 🙂

Rutger

19873949464_054d871cb2_z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s