Dat was me het weekje wel

IMG_9905Dat was me het weekje wel zeg. Hoewel we er inmiddels alweer een toertochtje met de 10 boobs op hebben zitten (berichtgeving volgt), toch nog even napraten over die prachtige eerste week van juni.Geen zin om het hele verhaal te lezen? De foto’s staan hier.

Dinsdag
In de loop van de ochtend begint de app-groep vol te lopen met zenuwachtige berichtjes. Foto’s van ingepakte, of bijna ingepakte, motoren vliegen over de lijn. Voor het eerst in al die jaren is er discussie of er wel of geen regenpak mee moet.  Temperaturen van 30 graden en meer in het vooruitzicht. Kortom: de Harz-week kan beginnen!

Eind van de middag komt een deel van de ploeg bijeen in Voorst voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Na een een goed uur laten we Maritza achter met een onplofte keuken. Op weg naar Almelo voor ons eerste overnachtingsadres. Bas probeert onderweg alle instellingen van zijn nieuwe GS. De laatste instelling probeert hij op de oprit: de plat-op-zijn-kant-parkeer-modus. Nooit geweten dat een man zulke korte hoge gilletjes kon produceren…

IMG_6230Astrid heeft kosten noch moeite gespaard om ons in de watten te leggen. Bier en wijn (én cola light 😉 ) vloeien rijkelijk en om in de stemming te komen wordt de Engeland-film nog even bekeken. Met de beelden komen ook de sterke verhalen.

Het hoogtepunt van de avond is toch wel weer de gezamenlijke slaapzaal met bedden in allerlei soorten en maten. Rutger ligt breeduit op zijn mega TellSell opblaasmatras. Leuk om hem door de lucht te zien vliegen als je met twee man op het bed ploft!

En dan nog even een weetje over katten: Hoe allergischer je bent voor een kat, hoe aantrekkelijker je bent voor hem. Bas is deze keer de pineut! Arme Bas.

Uiteindelijk gaat bij iedereen het licht uit!

Ben je wel klaar na de dinsdag? De foto’s staan hier.

Woensdag
IMG_6157Isa en Sarah lijkt het wel leuk om door ons naar school gebracht te worden. Daarom wordt al vroeg ontbeten en rond kwart over 8 gaat het richting school. Een heel spektakel met 6 motoren door smalle straatjes. Een geweldige ervaring voor de kids.

Zoals eerder al gemeld is het programma enigszins aangepast. Onze president moet om zakelijke redenen in de loop van de dag weer richting Nederland om zich dan de volgende avond weer bij ons aan te sluiten. Om ervoor te zorgen dat hij ook een leuke woensdag heeft, zeggen we na een uurtje de snelweg vaarwel om de rest binnendoor te doen.

In Hamelen wordt uiteindelijk gestopt voor een lekkere Duitse Currywurst (lekker!). Daarna scheiden onze wegen. Rutger scheurt westwaarts en de rest tuft richting Harz.

Eerder dit jaar had Ben aangeboden om de hotels te zoeken. Hij kreeg wel de opdracht mee om dit low budget te houden. En dat is gelukt. Eenmaal bij ons hotel aangekomen, blijkt er echter veel meer ‘low’ te zijn dan de prijs. Het dorp, de activiteiten, de service, alles is ‘low’. Zelfs onze vraag om een schaaltje worst en kaas wordt na een kwartier overleg in de keuken afgedaan met het toewerpen van de Speisekarte. Wat een feest! En hier blijven we zelfs 2 nachten.

Maar dit hotel heeft een troef: een ouderwetse kegelbaan! En we mogen hem nog gebruiken ook. Dat er zoveel talent in ons zit, wisten we niet.

IMG_1882

Nadat we in 1.500 worpen maar liefst 2x alle pins hebben omgegooid, hebben we het bed opgezocht om wat slaap te pakken voor de huiveringwekkende dag van morgen: Unterricht!

Geen zin in nog meer melige teksten? De foto’s staan hier.

Donderdag
2015-06-04 10.21.30In het kader van: “Je bent nooit te oud om te leren”, hebben we een Duitse rijschoolhouder bereid gevonden om ons het een en ander bij te brengen qua motorrijvaardigheid. Het ochtendprogramma bestaat uit theorie en oefeningen op de parkeerplaats. In de middag de openbare weg op en bochtjes rijden onder het spiedend oog van de GoPro van Knut.

Nou, nou zeg… Het lijkt allemaal zo makkelijk. Een achtje draaien, wat is daar nou moeilijk aan? De achtjes van de dikke Bertha’s van Jan-Willem, Rutger en Ton passen bijna niet op de parkeerplaats. Bas, Ben en Peter hebben er beduidend minder moeite mee.

image_00031De achterrem van Jan-Willem gilt als een mager speenvarken en al mopperend zet Jan-Willem zijn motor stil onder het roepen van excuses als: “Het is ook wel een hele zware motor” en “Doordat ie zo groot is, is de draaicirkel automatisch ook groot”. Knut biedt vervolgens aan om even een testrondje op JW’s motor te rijden. Hmm… Lang geleden dat we zo’n lesje in nederigheid hebben gehad. Wat je al niet kan doen met een K1200LT…. Leerzaam.

Na een korte stop voor een Currywurst (jaaaa), wordt de GoPro aangezet en filmt Knut onze vaardigheden op de openbare weg. Iedere keer iemand anders voorrijden en zo goed mogelijk je kunsten laten zien. Later die dag bekijken we alles nog eens op een groot scherm. Veel geleerd over de ideale bochtentechniek, tegenleunen, meeleunen en inleunen. De geweldige Duitse zegwijzes vergeten we niet weer. Zo moeten we op de motor zitten als een ‘schlappe Puppe’ en uit de bocht vliegen is samen te vatten als “zuerst verliert mann der Mut dann die Strecke”.

Een selectie uit het filmmateriaal is binnenkort te zien in dit theater.

Aan het eind van de dag moe maar voldaan weer richting hotel waar het wachten is op Rutger die om 4 uur in Deventer is opgestapt en met gezwinde spoed koers zet richting Harz. Sneller dan verwacht sluit hij zich bij ons aan, zodat we per taxi naar het bruisende naburige dorp kunnen. Ehmmm. dat van dat bruisend was een grapje… Maar gezelligheid zit in jezelf toch? 😉

Zat van het lezen? Dit is de escape naar de foto’s.

Vrijdag
bergenVrijdag de eerste toerdag met de complete ploeg. Via een mooie route op weg naar het letterlijke hoogtepunt van de dag. De berg Kyffhäuser, aan de oostkant van de Harz en een must do voor motorrijders. Zoals het fototootje al zegt: 36 bochten de bestuurder van je eigen achtbaanwagentje met bovenaan een bikertreff (met heerlijke Currywurst). Wat een geweldige attractie. En we kunnen mooi de lessen van de vorige dag oefenen.
Twee keer ‘doen’ we hem. Daarna wordt de toestroom van de zwakbegaafde ‘collega’s’ die onder andere het angstgen missen, zo groot dat het niet meer verantwoord is.

Verder maar weer door de prachtige Harz met kleine bochtjes, lange doordraaiers en venijnige haarspeldjes. Op weg naar ons tweede hotel. Hoewel in een prachtige omgeving is het laatste deel van de route best spannend. De hitte is enorm (31,5 graden op sommige momenten). Zo heet dat op sommige plekken het asfalt gesmolten is. Gek gevoel om in asfaltsoep rond te rijden.

IMG_9870Maar het eindpunt is het meer dan waard. We zoeken naar de camera’s van het programma Ik Vertrek. Voor de niet-kenners: een tv-programma dat volkomen kansloze mensen volgt, die zonder enige kennis van zaken een B&B in het buitenland beginnen.
Hoogtepunt van de dienstverlening van de Nederlandse eigenaresse is de tekst: “Nee, ik kan geen koffie maken, alles zit in de afwasmachine”. Peter gaat uit z’n plaat!

Maar is het allemaal slecht? Echt niet! We komen een vosje tegen. En een slang. Buggies die door het water crossen en in het naburige hotel nuttigen we een werkelijk overheerlijk 5 sterren-maaltijd.

En de enige regenbui van die week valt hier trouwens ook. Gelukkig zaterdagmorgen vroeg als we allemaal nog liggen te maffen.

Als je trouwens bijna ligt te maffen en geen letter meer wilt lezen, kijk dan alleen nog even naar de foto’s.

Zaterdag
Zaterdag staat te boek als de culturele dag. Stuwdammen met adembenemende dieptes, plaatsjes bezoeken die op de werelderfgoedlijst staan en zelfs een kerk binnenlopen. Het moet niet gekker worden!

Ook deze dag maken we weer kennis gemaakt met de servicebereidheid van de Harz-bewoners. Eenmaal neergestreken op een terras worden de helmen rondom een parasol geparkeerd. De ober kijkt er eens misprijzend naar en roept de legendarische woorden ‘nicht gut’. De oplossing is snel gevonden (zie foto).

IMG_9956

Maar het weer is goed en de wegen mooi. Dus verder niet klagen en op naar het laatste hotel van deze week. En deze keer gesitueerd in het centrum van een bruisend stadje, aldus Ben. Nou vooruit, een klein borreltje. Hoewel… Bij aankomst is de kruising door de brandweer afgezet. Een traumahelikopter gaat op de rotonde landen, zo luidt de uitleg van de vrijwillige spuitgast. Een wielrenner zou ernstig gewond zijn. Al snel wordt duidelijk dat de helikopter niet kan landen en blaast dan ook de aftocht. Hoe het de wielrenner is vergaan, vertelt het verhaal niet. Overigens hebben we die dag zelf nog voor reddende engel gespeeld en een omgevallen Deen overeind geholpen. De man had een onvervalste Bennie gedaan. Stilstaand voor een rotonde omgevallen. Tjoep!

Eenmaal gesetteld in ons hotel voor die nacht, volgen we de tip van Knut: het bezoeken van een als goed bekend staande sauna. Voor Ben, Peter en Rutger letterlijk de vuurdoop. Eén die ze zich nog lang zullen herinneren. Een beetje onwennig, en met de handen voor de edele delen, schuifelen ze snel richting zwembad. Veilig!
Echter Jan-Willem, de veteraan qua saunagang, raadt een zogenaamde Aufguss aan. Via een ingenieuze wapper-met-een-handdoek-techniek wordt daarbij de temperatuur tot ongekende hoogte opgestuwd.
Een techniek die even later in een andere sauna door Ton iets minder ingenieus wordt geïmiteerd. Dat komt Jan-Willem op een slap in the face met een handdoek te staan. Zelf houdt Ton er trouwens tweedegraads verbrande voetzolen aan over maar dat even terzijde.
Zoals aan de foto hieronder te zien, hebben we ons daar prima vermaakt. Toch Peter?

IMG_1889In het dorp kijken we vervolgens nog tussen de Duitsers naar de Champions League finale en aansluitend nuttigen we nog 3 pizza’s voordat we weer teruggan naar ons hotel voor de laatste nacht.

Eigenlijk moet je nu doorlezen. Maar als je écht niet verder kan staan hier de foto’s.

Zondag
Met een lichte knoop in de maag vanwege het naderende einde van de feestweek (of was het de pizza van de vorige avond), zitten we al vroeg aan het ontbijt en worden aansluitend de motoren bepakt.

IMG_6250 (2)Dan is dit het moment om over olie te beginnen. Ton, Rutger en Jan-Willem zijn alledrie in het bezit van dezelfde motor. Eén met luxe kijkglaasje waar je kan zien hoe het met de hoeveelheid olie is gesteld.
Elke dag werd dit wel even gecontroleerd. Voor de zekerheid. En elke dag ging er ook wel even een drupje bij. Of iets meer dan een drupje. Controleren van de olie kon door de motor op zijstandaard te zetten of op de middenbok. Met koude of warme motor. Het maakt allemaal niet uit. Toch?
Maar waarom is dat #$%#@-glaasje zo donker dat je niet kan zien hoeveel er in zit?! Voor de zekerheid nog maar een half litertje toevoegen.

Pas bij terugkomst in Nederland en na het inschakelen van iemand die er écht voor doorgeleerd heeft, blijkt de oorzaak van het donkere glaasje: olie! Er zit bij Rutger een dikke anderhalve liter olie teveel in het blok. Ai!

Later die week hebben ook Ton en Jan-Willem met het schaamrood op de kaken wat olie afgetapt. Eigenlijk net zoveel als er die week ervoor ingegaan was. Pffff… Motoronderhoud met vallen en opstaan.

Terug weer naar de Harz. Gelukkig is er verder niets misgegaan. Ehh… Eén klein dingetje nog. De ABS-lampjes van Rutgers brommert knipperen dat het een lieve lust is. Ton biedt uitkomst. Zijn opmerking dat door de gereviseerde ABS-pomp en de nieuwe remleidingen er wel wat lucht ontsnapt kan zijn en het vloeistofniveau gedaald is, blijkt een schot in de roos.
De échte held is echter Jan-Willem. Hij heeft een fles remvloeistof bij zich! Dat probleem is dus snel verholpen.

Met een klein uur vertraging wordt koers gezet richting Nederland. Eerst een kleine 150 kilometer afkick-toer en daarna high speed over de Autobahn naar moeders de vrouw.

En zo komt een einde aan een prachtige week.

Gelukkig hebben we de foto’s nog. En zoals gezegd binnenkort filmmateriaal.

Auf Wiedersehen! Maar voorlopige geen Currywurst meer….

IMG_6248 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s