KNMV-motordag

KNMV_motordag_9Het is alweer twee weken geleden maar toch nog even het vermelden waard. Een flinke afvaardiging van de club reisde af richting politiecircuit in Lelystad.

Op het programma stond de KNMV-motordag met onder andere spierpijn en een steile wand.Rutger en Ton pikten Bas met zijn glimlach (het waarom staat hier te lezen) ergens op een parkeerplaats aan de A1 op, om vervolgens lekker binnendoor richting Lelystad te tuffen.

Alsof het afgesproken was stond Ben op de laatste kruising voor het einddoel in tegenovergestelde richting op ons te wachten. Timing is everything. Dat zorgde voor een grootse entree van 10Wheels :-).

KNMV motordag_17180660467_lKNMV motordag_17180674767_lKNMV motordag_17200302198_lKNMV motordag_17200308348_l

Eenmaal op het terrein werden Ben en Rutger gratis lid van de KNMV. Bas en Ton hadden hadden datzelfde trucje al op de motorbeurs gedaan.

Knmv_dag_13Al snel belanden wij bij het trial-parcours. Vreemd die motoren zonder zadel. Maar ja, waarom zou je er iets op schroeven als je het toch net gebruikt. Met de leenhelm op de hoofden gingen we voor de trial-ervaring. En dat viel nog niet mee. Want ondanks de lage snelheid, sta je toch enigszins verkrampt op de pedalen. Een leuke oefening was het om steeds kortere achtjes te draaien. Vervolgens achter een instructeur aan de bosjes in.
Aan het einde was een trap naar beneden en Rutger zal Rutger niet zijn als hij dacht:  “Die hindernis is voor mij!”. Maar het paard onder hem (of was hij het zelf?) was niet zo gewillig. Drie pogingen stranden met het voorwiel op de eerste tree van deze schijnbaar onneembare hindernis. De verwilderde blik in Rutgers ogen sprak boekdelen. Best spannend!
Zoals een goed voorzitter betaamt, gaf hij echter niet op en met de vierde poging werd de trap met speels gemak genomen. De  volgende dag was het overigens Rutger die fijntjes informeerde of de anderen ook zo’n last hadden van spierpijn. Ja dus!

Op gezette tijden was er een optreden van de bekende Hennie Kroeze in de steile wand attractie. Voor de niet-kenners: met geprepareerde motoren flink wat vaart maken en dan tegen de muur oprijden en dat een paar rondjes volhouden. Knap hoor! Knap was ook de dochter van Hennie die zicht het kunstje ook eigen gemaakt had. Dat doen we haar niet na. Leuk om naar te kijken (in meerdere opzichten 😉 ).

KNMV_motordag_18

Was er nog meer? Dat was er zeker. Minibikes (voor kids), motorcross-ervaring (te lange rij), mee in een zijspan (in onderhoud), rijden op de openbare weg op de 1 van de vele BMW-modellen (inschrijving vol) en een aantal stands met motorgerelateerde zaken (beetje weinig). Flauw om zo af te sluiten want het was een geweldig initiatief van de KNMV.

Alles bijelkaar waren we rond half 2 wel uitgekeken en aangezien het weer té mooi was om naar rechtstreeks naar huis te rijden werd besloten tot een ad hoc toertocht. Met die geweldige motorkaart van Onroute is dat geen enkel probleem. Heerlijk binnendoor naar Blokzijl, daar een lekker visje gegeten, afscheid genomen van Ben en gedrieën richting Hattem. Vandaar de dijk langs de IJssel tot aan Deventer. Wat een geweldig leven hebben we toch.

Benieuwd naar nog meer foto’s. Klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s