Zomerrit 2014

zomerrit-40

Zaterdag 28 juni was het zover: De 10 Wheels zomerrit 2014. Zonder Bas. Bas durfde het niet aan met zijn herstellende hernia. Maar mét 3 vrouwen van de supportclub 10 boobs (let even niet op die twee lelijke mannen in de achtergrond). Én ook nog eens met overnachting…. Was het gezellig? Nou en of! Foto’s staan hier! Het verhaal ná de break.

Aangezien Ben steeds naar het oosten moet komen om de 10 Wheels-tochten mee te maken, trok de hele karavaan deze keer richting het westen. Startpunt: Een strandtent aan het IJmeer onder de rook van Amsterdam. Geinig ding.

zomerrit-18Het had echter wel wat voeten in aarde vóórdat we daar waren. Een onwillig remblokje op de motor van Jan-Willem had behoefte aan veel aandacht. Tijdens de aanrijroute liet hij al luidkeels van zich horen. Bij afslag Muiden voor een eerste keer gekeken en geknutseld en later nog een keer of wat. Die dag is het probleem niet meer opgelost. Tja…. Dat krijg je als je Ton aan je motor laat knutselen.

Iets te laat op pad voor een prachtige tocht door Noord-Holland. Dat we Purmerend dwars door moesten, was een klein smetje. Verder was het heerlijk sturen over dijkjes met de dames achterop.

Na een lekkere lunch in the middle of nowhere (dat is een klein plaatsje in de buurt van Heerhugowaard), gingen we voor deel 2. zomerrit-26_2Die bracht ons onder Schagen, over de Hondsbossche Zeewering via Schoorl langs kapitale panden tussen Bergen en Egmond aan Zee. Over zee gesproken: die hebben we gezien en gevoeld. Althans, 2 van ons.

Uiteindelijk waren we tegen zessen bij Ben thuis waar een enorme tafel met eten en drinken was klaargezet. De BBQ was heet en de wijn koud. Wat een geweldige tractatie Esther en Ben! Zelfs aan het nagerecht was gedacht. Heerlijk Italiaans ijs van lokale ijsboer.

zomerrit-41Naarmate de avond vorderde steeg de stemming en zelfs het peil bleef hoog. De Engelandfilm viel in goede aarde (zie elders op de site).

Het feestje was nog niet ten einde getuige de volle flessen en het bekende lied “We gaan nog niet naar huis…”. Wel naar het hotel niet veel later overigens dat met de auto van Ben werd bereikt. President Rutger bleef achter in huize Guitoneau en de rest van het gepeupel had een kamer geboekt in het Best Western hotel in de buurt van Schiphol. Nadat de bar was geplunderd, werd het stil.

De volgende ochtend waren we om kwart voor 9 alweer in Haarlem waar eenzelfde grote tafel als de avond ervoor op ons wachtte. De salades en vleesschotels waren ingeruild voor jus d’orange, koffie, ei en warme broodjes. Wat een ontvangst!

zomerrit-36

Rond half 10 werd van iedereen uitbundig afscheid genomen. De helft ging als een speer richting huis (jammer van die vette bui). De andere helft vertrok voor een binnendoorroute waar achteraf gezien wel heeeeel veel binnenstad van Amsterdam in zat.

Als uitsmijter nog even vermelden dat Maritza een koe uit de sloot heeft gered en dat Peter een gevalletje Bennie had. De Honda werd iets verkeerd neergezet aan de kant van de weg en boem, daar lag Peter. Verder geen schade en uiteindelijk heelhuids thuisgekomen.

Alles bijelkaar was het een geweldige tocht met overnachting. Ook de dames vonden het een geslaagd experiment dat smaakt naar meer.

Zoals gezegd kan je hier het beeldverslag terugvinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s