Openingsrit 2014

openingsrit 2014 (3)

Een week na onze opfristraining zijn we een dag lang wezen sturen met 10 Wheels & friends! Mooi weer, lekker sturen en goed eten. Wat wil een mens nog meer.

In de omgeving Utrechtse Heuvelrug en rivierengebied (Lek en Waal) hebben we ons hart op kunnen halen.

De dag begon een beetje luguber. Op ons startpunt, de Pyramide van Austerlitz was de week ervoor een persoon vermist geraakt. Zijn auto werd met de sleutels erin op de parkeerplaats aangetroffen maar van de persoon zelf ontbrak ieder spoor. Vrienden en familie hadden flyers gedrukt en die kregen we in handen gedrukt met het verzoek uit te kijken naar hem.

Na deze relativerende start begon onze toerdag om kwart voor 11 echt. Hoewel nog een beetje frisjes werd begonnen aan de eerste etappe met 9 motoren. Er werd koers gezet naar de Lek voor de bekende maar toch steeds weer prachtige dijkweggetjes.
De zon brak al snel door zodat vooral de mensen zonder schuifpui weer een beetje op konden warmen.

De tocht was zoals gebruikelijk bij 10 Wheels niet voorgereden. Dat betekent dat wegopbrekingen, verbodsborden en ander ongemak weer om het nodige improvisatietalent vroegen. Gelukkig waren Ton en Peter de enige met de route dus voor de anderen leek het er allemaal bij te horen. De Zumo van Ton raakte op een gegeven zodanig van het padje dat Peter het even over moest nemen. Maar ook dat zag er heel natuurlijk uit….

Na het bekende er-zit-geen-veerpont-in-de-route-oh-toch-wel-moment even de benen gestrekt bij de jachthaven van Culemborg om daarna naar Tante Loes in Rhenen te rijden voor een overheerlijke lunch met prachtig uitzicht over de Neder-Rijn.

openingsrit 2014 (9)

Met frisse energie was het tijd voor deel 2 van de route. Deze bleek meer stedelijk van aard te zijn. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na een half uur een korte stop om afscheid te nemen van René en Jan-Willem.
Rutger vond dit een goed moment om even te stunten met de Stelvio van Ben. Met een stoere blik startte hij het beest en maakte zich klaar voor een sprint van 0 tot 100 in 3 seconden. Helaas, als de jiffy uitstaat en je zet de motor in de versnelling dan slaat hij af.

Herstarten en met lichte schaamte scheurde hij weg. Dan maar een spectaculaire aankomst. Als de motor echter in de versnelling staat en je laat de koppeling opkomen dan slaat hij bokkend af. Arme Rutger….

Ieder op zijn eigen motor hebben we vervolgens de route afgemaakt, hebben een groet aan Paleis Soestdijk gebracht om uiteindelijk neer te strijken bij De Generaal in Baarn. Lekker eten en drinken en gezellig bovendien. Zelfs Rutger bleef hangen maar dat kwam natuurlijk omdat neef Eelco en buurvrouw Sandra erbij waren.

Alles bij elkaar was het weer een mooi dag.

De foto’s staan hier. Elders op de site een filmpje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s