Opfristraining: over bochtige wegen en parachutisten

IMG_0922We schrijven 12 april 2014. Een datum waarop normaliter de motor bij de meeste mensen voor het eerst buiten komt. Zo niet dit jaar. We konden al een dikke maand naar buiten zonder verwarmd motorpak. Maar ja, de planning was dat vandaag de opfristraining was.

Net niet op tijd verschijnt Ton hijgend op de verzamelplek. Snel wordt koers gezet naar Premium Motors in Apeldoorn. Daar wacht onze instructeur van de dag Frits Groeneveld. Als vanouds wijst Ton de 3 andere mannen van 10 Wheels de weg inclusief een kleine miscalculatie vlak voor het einddoel…

Op een werkelijk zonovergoten terras schudden we Frits de hand en al snel druppelen ook de andere deelnemers binnen. Naast 2 loslopende cursisten ook een groepje die elkaar van het werk kennen en onder de naam Musketiers samen mooie toerritten rijden.

De bedoeling is dat we op een nabij gelegen parkeerterrein eerst even het korte werk doen. Keren op de weg, flinke remacties, dat soort werk. Voor ons 10 wheelers toch geen probleem zou je zeggen. Dat klopt voor de meeste van ons. Ben echter weet onze club weer belachelijk te maken door tijdens een uitleg even speels het gas en de koppeling te gebruiken. En huppetee, daar gaat Ben…. net niet. Pffff…. Deze keer blijft ons een blamage bespaard..

Na deze vingeroefening wordt het tijd om de weg op te gaan met steeds weer iemand anders die vlak achter Frits aan rijdt. Leerzaam!

Bij de bochtige weggetjes rondom vliegveld Teuge horen we het indringende geluid van sirenes. Wat zou er aan de hand zijn? Dat wordt snel duidelijk. Op eenzame hoogte, tussen de kraaiennesten hangt een onfortuinlijke parachutist. Volgens de berichten heeft hij ongedeerd de grond bereikt, zij het met hulp van de brandweer.

Wij maken de middag af met Frits voorop. Goed om de kennis weer op te halen over tegenleunen, tegensturen, stompe en scherpe hoeken en positie op de weg.

Ter afsluiting hebben Peter en Ton Ben uitgeleide gedaan. Via Halte Assel (patat, hamburger, schnitzel) en Radio Kootwijk (cultuur!) werd op advies van de motorkaart van Onroute het landschap tussen Apeldoorn en Hoevelaken doorsneden. Bij Hoevelaken linksaf, behalve Ben. Ben scheurde op zijn soepel lopende Stelvio richting Haarlem.

Iedereen weer veilig thuis. Wat rest zijn de foto’s. Het was een mooie dag.

 

Een gedachte over “Opfristraining: over bochtige wegen en parachutisten

  1. Rutger

    Uit de Stentor Parachutist belandt in boom in Teuge

    TEUGE Een parachutist is zaterdagmiddag in Teuge in een boom terecht gekomen. De brandweer heeft de 22-jarige man uit Utrecht met een hoogwerker uit zijn benarde positie bevrijd.

    De parachutist kwam rond 15.45 uur in de boom terecht. Het ging mis bij de landing. Hij vloog te laag over een bosje naast het landingsplatform op het vliegveld. De man kwam op 26 meter hoogte in een boom terecht. Daar heeft hij twintig minuten gezeten. Toen was de hoogwerker van de brandweer bij hem. ,,Het waren de engste twintig minuten van mijn leven”, zei de parachutist toen hij weer met beide benen op de grond stond. Hij heeft aan het incident een pijnlijke knie en wat schrammen overgehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s