Motorbeurs 2014

IMG_5061Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zinderende start van 2014. Mooi weer (nou ja…), mooie motoren, dito vrouwen en regenoveralls, heel veel regenoveralls….

Het vooruitzicht van 10 graden boven nul liet er geen misverstand over verstaan: De reis naar Utrecht werd per motor aangevangen. Bas rechtstreeks vanuit Duiven en Rutger en Ton vanaf de inmiddels bekende carpoolplek aan de A1.
Hoewel Ben er niet bij was, toch wat spatjes regen gehad op de heenweg. Was hij er toch een beetje bij. Ter verhoging van de feestvreugde was Ben overigens een dag eerder jarig gemaakt. Leuk, al die berichten op zijn Facebook op 21 februari.

Rutger was zijn motiverende kwaliteiten in de winter niet kwijt geraakt. Op de gebruikelijke wijze complimenteerde hij Ton met de aanrijroute die hen nagenoeg filevrij naar de Jaarbeurs bracht.

Eenmaal binnen voegden zij zich bij Bas, werden de motorpakken afgegeven en in 10 Wheels outfit (Bas moest nog wennen en had een vaal blauw vest aan) werd hal na hal afgestruind op koopjes, mooie motoren en ander natuurschoon. Van alle categorieën was voldoende materiaal aanwezig.

Bas en Rutger hadden een regenoverall op hun lijstje staan. Gek genoeg scoorde Ton er als eerste één. Inclusief opberghoesje en voor de helft van het geld. Rutger had zo zijn ideeën over de kleur en Bas kon de juiste maat maar niet vinden. Uiteindelijk zijn ook zij geslaagd, heeft Rutger zijn handelsgeest nog kunnen inzetten maar een opberghoes zat er helaas niet meer in.

Nadat de complete beurs vakkundig was afgestroopt, was het om kwart over 4 tijd om naar huis te gaan. De zon scheen uitbundig. Geen vuiltje aan de lucht voor een heerlijke terugtocht. Toch? Ehhhh…. Niet helemaal.

De binnenstad van Utrecht telt tussen de Jaarbeurs en de oprit naar de A28 1.457 stoplichten die allemaal niet op elkaar staan ingesteld. Wat een hel! Vooral als je bedenkt dat Ton, zijn eigen eerste gebod had overtreden: toeren doe je met een lege blaas en een volle tank. De blaas was vol maar dat was niet het probleem. Een nagenoeg lege tank zorgde voor benauwde momenten. Op enig moment gaf de boordcomputer aan dat er nog 12 kilometer gereden kon worden op de tankinhoud.
Bij Zeist de snelweg af en naast het Achmeapand, dat Bas en Rutger bekend voorkwam, werd een benzinepomp gevonden en de tank werd tot de nog toe gevuld. Een goed gevoel!

De resterende kilometers werden fluitend afgelegd.

Alles bij elkaar een geslaagd start van het nieuwe seizoen. Nieuwsgierig naar de foto’s? Klik hier…

Een gedachte over “Motorbeurs 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s