Najaarstocht 2013: lelijke route en veel lol

10wheels_najaarr_2013-10Voor sommigen begon de najaarstocht van 10Wheels al op de vrijdagavond. Nooit geweten dat Deventer – Haarlem 2,5 uur reizen was. En Ben is op zoek naar zijwieltjes voor zijn Guzzi. Dat en nog veel meer na de break….

Rutger besloot als enige van de oosterlingen al op vrijdagavond af te reizen voor een potje Jopenbier in Haarlem bij zijn goede vriend en 10 Wheeler Ben. Niet wetende wat de regengoden voor hem in petto hadden, vertrok hij na het avondeten om na 2,5 uur nat tot op de onderbroek en verkleumd tot op het bot aan te komen in Haarlem. Bij de houtkachel en ondersteund door de nodige glazen wijn, is hij weer bijgetrokken. Van het Jopenbier is niets meer van gekomen.

10wheels_najaarr_2013-17Afijn, dan breekt de zaterdagochtend aan. Droog, mistig. Om half 10 vertrekken bij de carpoolplaats Twello/Wilp. Peter, anders zo keurig op tijd, is er nog niet. Whatsapp biedt uitkomst: “Motor dood in de schuur. Accu”, vijf minuten later gevolgd door “het was een zekering, ben nu onderweg”.

Gedrieën rijden we exact om 11 uur bij Ben de straat in. De koffie is heerlijk. Hoewel…. Ben denkt daar anders over en verslikt zich na een grap in een slok. Resultaat: Peter, Jan-Willem, de tafel, de suikerpot, de radiator en de muur worden voorzien van een prachtige koffiebruine airbrush-laag.

Dan is het tijd om de brommers aan de trappen voor onvervalst rondje Noord Holland. Eerst nog even tanken (wat is er gebeurd met de regel dat we de tank vol hebben vóórdat we samen wegrijden?). Via het kopje van Bloemendaal (voor leken: een hooggebergte nabij Haarlem), en plaatsen als Aerdenhout reizen we door naar het summum van de Haarlemmermeer: De Ringdijk. Dit stukje weg moest erin van Ben…. Tja, wat zal ik zeggen… Het wegdek was prachtig. Goed te zien ook als je hele stukken maar 30 of 60 mag, gecontroleerd door camera’s van alle kanten.

10wheels_najaarr_2013-12Doordat we wat later wegreden uit Haarlem (en ook hele nieuwe weggedeeltes onze route versperden) lag de hongerklop op de loer. Eindelijk was daar onze pleisterplaats. Helaas dicht vanwege een partijtje. Jan-Willem (op hete kolen want HONGER!! en later die dag nog een andere afspraak) wilde eigenlijk eerder aftaaien. Daarom naar de dichtstbijzijnde eetgelegenheid. MC Donalds is nooit ver weg. Grappig overigens wat ze zeggen over hun eigen eten. Vrij zat! (zie foto).

Aldaar de buiken gevuld, gesproken over de activiteiten voor 2014 en innig afscheid genomen van onze goede Almelose vriend.

De resterende 8 wielen gingen op voor deel 2 van wat een prachtige route zou moeten zijn. Wel, daar kan ik kort over zijn: het enige hoogtepuntje was het laatste gedeelte langs de Vecht bij Breukelen. De rest van de route was … met peren. Hoewel… er was nog een bijzonder moment.

Iedereen kent wel het gevoel dat hij met een grote doos in de handen door een deuropening wil lopen en dat het dan toch niet past. Au! Handen geschaafd en/of doos op de grond. Zoiets overkwam Guzzi Ben.

zijwieltjesVoor de stoere look had hij zijn enorm zijkoffers mee. Nadat hij eerder op de dag al een kleine touché had met de zijkant van Peters motor, dacht hij bij het stilstaan op een kruising slim te zijn en naast Peter te gaan staan zodat we allemaal tegelijk op konden rijden. Maar ja, dat paste niet helemaal. Dat naast Peter lukte nog wel alleen niet helemaal op de geplande manier. Want daar lag Ben, gestrekt met motor en al en de beentjes in de lucht (is daar geen liedje over?). Half op de weg, half in het gras. Een geluk bij een ongeluk; alleen maar een deuk in Ben’s ego en een handkapje afgebroken. Dat wordt een nieuw handkapje én zijwieltjes.

10wheels_najaarr_2013-14Zonder verdere ongelukken zijn we op ons eindpunt aangekomen. 20 bitterballen werden vakkundig weggekopt en tegen kwart voor 6 ging het huiswaarts. De hele dag was het mooi weer geweest en Ton had na uitgebreide studie van buienradar voorspeld dat het pas vanaf 19.00 uur zou gaan regenen. Mis poes! Vanuit het oosten kwam het schip met zure appels ons al tegemoet en vanaf Amersfoort stromende regen! Arme Rutger. Binnen 24 uur een tweede keer compleet verregend. Gedeelde smart: Peter en Ton waren net zo nat.

En Ben? Ben lachte in zijn vuistje en was binnen no time droog over.

Samenvatting: een lelijke route en veel lol. En dat laatste, daar gaat het om.

Nog 1 activiteit dit jaar: een sleuteldag onder leiding van Erik van Lent.

Ps. om aan alle discussie een eind te maken: Het Genootschap Onze Taal geeft aan dat pitstop en pitsstop allebei mag.

Een gedachte over “Najaarstocht 2013: lelijke route en veel lol

  1. Aike

    Je schrijft levendig (lees: ik zie het voor mijn ogen gebeuren). Dank je wel! Op naar jullie volgende activiteit…Het moet toch gaan lukken om dit jaar een keer een activiteit te hebben met mooi sleutel en tourweer?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s